ZŠ Jána Pavla II. vo Vajnoroch otvára od 1.septembra novú materskú školu

31.08.2012 Bratislava

Bratislava 31. augusta (TASR) - Po 20 rokoch od znovuotvorenia Základnej školy Jána Pavla II. dostáva v mestskej časti Vajnory od 1. septembra mladšiu sestru v podobe novej materskej školy. Bude niesť spoločný názov ZŠ s MŠ bl. Jána Pavla II.

"Skončilo sa náročné obdobie projektovej prípravy, finančného zabezpečenia stavby, schvaľovania projektov, realizácia a rozhodovanie v rôznych situáciách, zaradenie materskej školy do siete škôl. Bol to zdĺhavý proces, ktorý sa podaril, verím, že deťom pre radosť," uviedla pre TASR riaditeľka školy Mária Kováčiková.

Pred otvorením škôlky sa uskutočnil prvý zápis. "Zapísalo sa veľa detí, a preto je nám ľúto, že sme všetkým rodičom nemohli vyjsť v ústrety. Počas prázdnin sme museli materskú školu ešte zariadiť potrebným nábytkom, vymaľovať, dokúpiť potrebné veci, prijať nové učiteľky. Cieľom predškolského zariadenia je vytvoriť podnetné prostredie pre rozvoj všetkých stránok detskej osobnosti a tvorivosti, dopĺňajúc náboženské cítenie a výchovu v rodine, evanjelizovať a rozvíjať mariánsku úctu v dosahu svojej pôsobnosti. Poslaním je aj dopĺňať rodinnú náboženskú výchovu, venovať individuálnu pozornosť nadaným i handicapovaným deťom, pripraviť deti na úspešný vstup do školy," dodala Kováčiková.

Materská škola sa orientuje na edukačné aktivity dieťaťa, ktoré zabezpečia všetkým deťom rovnakú šancu vzdelávať sa. "Chceme dať každému dieťaťu šancu na jeho rozvoj. Každé dieťa je jedinečná bytosť schopná pozitívneho vývoja. Chceme, aby v našej materskej škole malo dieťa pocit úspechu a šťastia," doplnila Kováčiková.

Materská škola je dvojtriedna, deti sú rozdelené do tried podľa veku. Prevádzka materskej školy je celodenná od 7.00 do 16.30 h.
 

Vyberte región